dijous, 31 d’octubre de 2013

Els Joves per l'Ocupació troben feina

Sabeu que tenim un gran nombre d'alumnes que han aconseguit feina en els darrers mesos?
Doncs sí! Cada cop són més els joves que estan aconseguint la inserció laboral després d'haver realitzat el curs de formació professionalitzadora del programa Joves per l'Ocupació. 

Us explico com estan anant les coses: 

En el curs de monitors de lleure tenim les següents insercions: 

 • La Mari Carmen, la Laura i l'Abel estan fent suplències de monitors de menjador a l'escola Salvador Espriu, Verge de la Salut i al CEIP Gaudí.
 • L'Ana està fent de monitora d'acollida pels matis i de biblioteca per les tardes a l'escola Monmany.
 • La Mònica està fent de cangur d'una família que tenen dos fills, d'un i tres anys.
 • La Dairén començarà a treballar com a recepcionista d'una autoescola.
 • I la Núria ha reprès la seva antiga professió i està fent de perruquera en un centre de Sant Feliu.

Els/les nois/es de cuina també han aconseguit feina:
 • L'Abdul i la Rocio s'han quedat treballant al centre de Sodexo on van realitzar les pràctiques.
 • El Ferran s'ha passat tot l'estiu treballant a la cuina d'un xiringuito de Montgat.
 • L'Estela treballa a temps parcial a la cuina del Casino Santfeliuenc.
 • I el Javi F, i el Jose van aconseguir feina durant l'estiu en el sector de logística i magatzem.

Pel que fa als alumnes de Comerç i atenció al públic, la situació és la següent:
 • La Marta continua treballant al Condis la Mallola, centre on va fer les pràctiques del curs.
 • L'Abdel ha aconseguit un contracte d'un any com a cambrer d'un restaurant del centre comercial La Maquinista.
 • I el Kilian ha tingut feines esporàdiques a través d'ETTs, principalment en el sector de magatzem.

I els nois del curs de magatzem estan així: 
 • L'Emmel i el Dani van encadenar les pràctiques amb un contracte laboral en el mateix centre de treball.
 • El David, el Carlos i l'Adrià, han estat contractats per l'empresa Envialia. 
 • I al José l'acaben de trucar del FNAC, centre on va realitzar les pràctiques perquè col·labori amb ells en la campanya de Nadal. 

En total 22 contractes! 

Això ha d'animar a la resta d'alumnes del programa, sobretot perquè 16 d'aquestes insercions estan directament relacionades amb la formació que han rebut dins del Joves per l'Ocupació. 

Ara arriba una altra bona època per trobar feina. La temporada de Nadal sempre pot portar-nos alguna inserció més. Estarem atents a les ofertes i si es produeixen canvis, us anirem informant. 

divendres, 18 d’octubre de 2013

Què faries si et trobessis diners pel carrer?

Segur que alguna vegada us han preguntat que faríeu si us trobéssiu  una cartera pel carrer. Normalment demanem més informació ja que actuem segons les circumstàncies: té identificació? té diners? sembla d'una persona adinerada o més aviat que de les que no arriben a final de mes?

Malgrat que no tots donaríeu la  mateixa resposta, probablement a la majoria us agradaria que us la tornéssiu, així doncs l'opció més ètica seria aquesta. I es que quan deixen de pensar només en nosaltres mateixos i empatitzem amb els altres és quan convivim veritablement.

Aquí us deixo una curiositat (no es pot dir estudi): es van deixar 192 carteres amb 50 $ (37 € al canvi) en 16 ciutats de diferents països i es va veure quantes en tornaven. Aquí podeu veure els resultats però ja us avanço que estan relacionats amb cap indicador econòmic de cada país.I per què us explico tot això en el blog de l'Aula? Doncs per que una parella d'agents cíviques van viure aquesta situació tret que no era una cartera, si no un feix de bitllets al mig de la vorera. A continuació van entregar els diners a la policia local i aquesta entrada serveix per donar-li les gràcies per la seva honradesa. Per què una bona convivència no s'aconsegueix només sancionant si no que també el bon exemple pot provocar canvis positius. 


dimarts, 1 d’octubre de 2013

Acte cloenda cursos FO 2012-2013


El passat dijous 26 de setembre es va celebrar a Can Maginàs l'acte de cloenda dels cursos de Formació Ocupacional 2012-2013.

A l'acte es va convocar a totes els participants de les 5 especialitats formatives realitzades,  així van assistir més de 50 alumnes i pràcticament tots els docents col·laboradors. Van haver de disculpar a la resta d’alumnes donat que majoritàriament estaven treballant i no van poder acudir a l’acte.


Es va comptar amb la presència de l'alcalde de Sant Feliu, el senyor Jordi San José, la regidora de Promoció Econòmica, la senyora M. Cinta Daudé i la senyora María Mancha, directora de l’oficina del SOC de Sant Feliu


 
Tots ells  van felicitar als alumnes pels bons resultats obtinguts i per l’esforç que havien fet per aconseguir els seus objectius formatius i laborals.D’altra banda, un dels moments més emotius van ser les intervencions dels 4 alumnes que ens van explicar la seva experiència personal en relació a la formació rebuda:
-Joana Barba alumna del CP de comerç internacional.
-Marta Casas alumna del CP Atenció sociosanitària en institucions.
-Paz Roman alumna del CP Atenció sociosanitària en domicilis.
-  Pedro Bohorquez alumne del CP Organització i gestió de magatzem.I per últim, van comptar amb la presència de la directora de la residència Fèlix Llobet, Isabel Melero, com a exemple d’excel·lència en l’organització i col·laboració de les pràctiques formatives en l’àmbit d’atenció a les persones en institucions. 

Durant la seva intervenció, la participant va posar en valor les pràctiques formatives com a procés d’aprenentatge i consolidació dels coneixements teòrics adquirits a l’aula.

  
Finalment, un dels moments que més va agradar als alumnes, va ser la projecció d'una presentació amb les dades i les fotografies recollides durant els mesos de formació. 
Aquí us deixem un enllaç per si la voleu tornar a veure: Sens dubte va ser una tarda fantàstica. On tots els assistents van manifestar la seva satisfacció per la feina feta i van recollir amb molt d’orgull els seus merescuts diplomes.

Moltes gràcies a tots i a totes, sense vosaltres això no hauria estat possible.

Us desitjo molta sort!!!