divendres, 18 d’octubre de 2013

Què faries si et trobessis diners pel carrer?

Segur que alguna vegada us han preguntat que faríeu si us trobéssiu  una cartera pel carrer. Normalment demanem més informació ja que actuem segons les circumstàncies: té identificació? té diners? sembla d'una persona adinerada o més aviat que de les que no arriben a final de mes?

Malgrat que no tots donaríeu la  mateixa resposta, probablement a la majoria us agradaria que us la tornéssiu, així doncs l'opció més ètica seria aquesta. I es que quan deixen de pensar només en nosaltres mateixos i empatitzem amb els altres és quan convivim veritablement.

Aquí us deixo una curiositat (no es pot dir estudi): es van deixar 192 carteres amb 50 $ (37 € al canvi) en 16 ciutats de diferents països i es va veure quantes en tornaven. Aquí podeu veure els resultats però ja us avanço que estan relacionats amb cap indicador econòmic de cada país.I per què us explico tot això en el blog de l'Aula? Doncs per que una parella d'agents cíviques van viure aquesta situació tret que no era una cartera, si no un feix de bitllets al mig de la vorera. A continuació van entregar els diners a la policia local i aquesta entrada serveix per donar-li les gràcies per la seva honradesa. Per què una bona convivència no s'aconsegueix només sancionant si no que també el bon exemple pot provocar canvis positius. 


1 comentari: