dimarts, 24 de setembre de 2013

I després de les vacances...

Els dies de vacances ja han passat i després d'aquesta pausa estiuenca, els Joves per l'Ocupació encaren la nova etapa amb energies renovades. 

Ens trobem en un moment decisiu del projecte, ja que la part de formació profressionalitzadora del programa  ha finalitzat i ara els alumnes han de prendre consciència del punt en què es troben i cap a on volen anar. 

Sens dubte, l'acció tutorial serà primordial en aquesta nova etapa, ja que a partir d'ara, pren més rellevància l'itinerari individual de cada alumne. Han de deixar de funcionar com a grup i començar a fer passes per ells mateixos. 

Les tutores del programa ens trobem amb una gran varietat de situacions: tenim alumnes que quan van entrar a formar part del programa ja tenien l'ESO i ara han decidit continuar formant-se (accedint a cicles formatius, apuntant-se al curs de preparació per a les proves d'accés...) o que han optat per iniciar processos de recerca de feina vinculats a la formació que han rebut al programa.

D'altres alumnes no tenen la titulació de  Graduat en ESO i amb ells, l'objectiu més important en aquest moment, és que puguin reprendre els seus estudis, ja sigui a través de l'IOC o de l'Escola d'Adults. 

I també tenim alumnes, que gràcies a la seva participació en el programa han aconseguit feina recentment; alguns amb contractes subvencionats pel JPO, d'altres s'han quedat a l'empresa on van realitzar les pràctiques i d'altres han estat contractats a partir de la seva propia autocandidatura. Molts d'aquest alumnes hauran de combinar la feina amb els estudis, serà tot un repte per ells, però segur que se'n sortiran.

Encara ens queda molta feina per fer... tenim per davant uns mesos que estaran plens de tutories, d'activitats, d'entrevistes de feina, d'aprovats i de contractes. Així que volem trasmetre molta  força i motivació als alumnes per fer front a aquest nou trimestre que ara comencem. 
Ànims i endavant!!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada