dimecres, 22 de maig de 2013

Un nou repte per als Joves per l'Ocupació: les pràctiques formatives

Ja hem enfilat l'ultima fase de la part formativa de les 4 especialitats del Programa Joves per l'Ocupació: les pràctiques formatives en entorns laborals reals. 

Els 51 alumnes que formen part del programa estan immersos en entorns de treball reals on podem aplicar tot allò que han anat aprenent durant la formació teòrica. 


El programa compta amb la participació de 23 empreses que han decidit col·laborar amb l'Ajuntament per tal d'oferir als alumnes l'oportunitat d'adquirir experiència laboral real. Algunes són del municipi i d'altres de les rodalies, però totes estan contribuint a que els joves del programa puguin completar la formació rebuda en cadascuna de les especialitats. 


Per l'especialitat de cuina comptem amb la multinacional SODEXO que ha posat a la nostra disposició un total de 10 centres de treball per a la realització de les pràctiques. Entre els centres de pràctiques hi trobem l'Hospital Moisés Broggi, l'Hospital del Mar, Unilever, Saint Peters School, el Col·legi Llor de Sant Boi, etc.

Els auxiliars de comerç tenen la sort de poder realitzar les pràctiques a centres com El Corte Inglés, Condis, Consum, diverses empreses ubicades al recinte de Mercabarna...


Quant als dinamitzadors de lleure trobem la participació d'entitats com  7 i Tria, Eurest, Adara, centres d'esplai, diverses escoles municipals i de les rodalies...

I els operaris de magatzem estan ubicats a empreses com Rimsa, Envalia, Ara Vinc, Fnac el Triangle, MRW i Disproffice. 


No està gens malament, oi?

Alumnes, empreses i ajuntament, som conscients de la importància d'establir aquests vincles entre els espais formatius i els espais professionals de cara a facilitar la inserció laboral d'aquest joves. I és per això que agraim l'esforç que estan fent totes les empreses que col·laboren amb nosaltres en uns moments on la situació econòmica i social és tan complicada. Esperem que l'experiència sigui satisfactòria per a tots els implicats i això sigui "l'inici d'una llarga amistat". 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada