dilluns, 6 de maig de 2013

fem compost a casa

Cada dia generem moltes restes de menjar que separem dels altres residus llençant-les al contenidor marró. Ara, a casa, podem gestionar part d’aquestes restes de menjar d’una forma molt senzilla: fent compostatge.

Només fa falta un vermicompostador, on les restes de fruita i verdura es transformen en adob natural i ecològic per a les nostres plantes. Aquest procés es fa gràcies a uns cucs vermells de Califòrnia. 

És molt fàcil perquè no cal disposar de gaire espai ja que es pot tenir al safareig, a una petita terrassa o fins i tot a la cuina. Amb la tranquil·litat de que no genera cap pudor i dedicant només uns 30 minuts a la setmana. 

Si voleu saber més sobre com fer compostatge, els diferents tipus que hi ha, que es pot i que no es pot compostar, etc. ho podeu trobar a http://www.compostadores.com 

I si esteu interessats en fer compost a casa podeu apuntar-vos a la campanya que fa l’ajuntament on, desprès d’una xerrada formativa, us donaran de forma gratuïta un vermicompostador. Només heu d’enviar un correu electrònic amb el vostre nom i cognoms, domicili i un telèfon de contacte a l’Oficina de Serveis Ambientals osa@santfeliu.cat o apropar-vos durant els dies 11 i 12 de maig a l’estand de la Fira que estarà al carrer Vidal i Ribas i nosaltres us prendrem les dades a més d’obsequiar-vos amb un pràctic cubell per recollir l’orgànica. 

- Marta Suarez -

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada