dimecres, 17 d’abril de 2013

El dia a dia dels Joves per l'Ocupació

El temps passa volant i el programa Joves per l'Ocupació avança sense parar. Ja tenim les 4 especialitats del programa en marxa i fins i tot un grup ha iniciat les pràctiques professionals en empreses.


El grup de dinamitzadors de lleure va ser el primer curs que vam iniciar i ja han realitzat tota la part teòrica del curs. Han estat dos mesos plens d'activitats i aprenentatges. El alumnes han evolucionat molt, s'han vist canvis en les actituds i el grup s'ha anat reforçant dia rere dia. Ara que han començat les pràctiques els hi toca continuar els aprenentatges a nivell individual i és l'hora de posar en pràctica tot el que han aprés a l'Aula. Estan fent pràctiques en menjadors escolars i en centres d'esplai i el contacte amb els nens els està enriquint molt a nivell personal i professional.


Els auxiliars de comerç continuen la seva formació a Mercabarna. S'estan convertint en tots uns experts en fruiteria i xarcuteria. La valoració que els alumnes fan de la formació és molt positiva. A més, un parell de cops a la setmana fan classes teòriques a l'Aula, on reforcen tota la part de comunicació i atenció al client. En aquest cas també estem veient una gran evolució en el grup, que cada cop està més cohesionat i més obert a la formació. En breu començaran les pràctiques en entorns laborals i serà allà on hauran de demostrar les competències que han anat adquirint i desplegar totes les habilitats comunicatives que han aprés.Després tenim als auxiliars de magatzem. Aquests dotze nois fan classe cada dia a l'Aula Sant Feliu. Van combinant la formació específica de l'especialitat amb classes d'informàtica per millorar les seves competències en aquest sentit. Properament realitzaran el mòdul de conducció de carretons elevadors i tot seguit iniciaran les pràctiques formatives en empreses.  Aviat sabran a quina empresa hauran d'anar per a la realització d'aquestes pràctiques i són conscients que és una molt bona oportunitat per demostrar que estan preparats per a treballar. La veritat és que aquest grup està fent molt bona feina i està assolint els objectius establerts. I no ens podem oblidar del grups d'auxiliars de cuina, que ja són tots un experts amb els ganivets i les olles. Ja han aprés a tallar, emplatar, decorar... els nois van rotant i van passant per totes les tasques que es poden fer en una cuina. Inclús fan atenció al client a la cafeteria del centre. Cada divendres vénen a l'Aula per fer seguiment i treballar aspectes de comunicació i treball en equip i és molt gratificant veure que tots ells estan molt contents amb la formació rebuda. Ells també s'estan preparant per les pràctiques que realitzaran en cuines del grup Sodexo.

I  com hem dit, ara ja estem iniciant el període de pràctiques en empreses que permetrà a tots els joves posar en pràctica allò que han aprés durant el curs. Aquest serà el moment de demostrar que poden ser bons candidats per a possibles ofertes de feina.  

Des de l'Ajuntament els ajudarem en aquesta fase d'inserció i recordarem a les empreses que en cas que contractin a un alumne del programa Joves per l'Ocupació, podran gaudir d'una subvenció de 645€ mensual durant 6 mesos en concepte de salari del jove. Però de tot això ja us informarem més endavant.

1 comentari:

  1. Moltes felicitas per la feina feta!!! i ànims per iniciar aquesta nova etapa de pràctiques a les empreses!!

    ResponElimina