divendres, 15 de març de 2013

Gimcana a la plaça de la vila dinamitzada pels Animadors i Animadores Socioculturals

Aquest diumenge passat 10 de març es va portar a terme la Gimcana "Omplim el buit de les Dones" dinamitzada pels alumnes de la Casa d'Oficis d'Animació Sociocultural.


El bon dia que va fer durant tota la jornada va ser el còmplice perfecte per fomentar la participació activa dels infants i les famílies que estaven convidats a participar-hi. El resultat: més de 70 persones inscrites i que van participar en les diferents proves que formaven part de la gimcana, distribuïdes per diversos indrets del centre del poble.


L'objectiu de la gimcana era ajudar a aquests participants a omplir el buit de les desigualtats entre homes i dones superant quatre proves on es treballaven diversos aspectes: el Joc, l'Amor, la Corresponsabilitat i la Publicitat i Xarxes Socials. Es van triar precisament aquests elements  partint del convenciment de que necessiten de la reflexió i l'acció social si es volen produir canvis significatius en la millora de la situació de les dones envers els homes.Les animadores i animadors socioculturals estaven distribuïts per quatre proves juntament amb una voluntària del Consell de les dones. Aquestes proves es van plantejar en forma de reptes àgils, dinàmics i divertits, però que alhora pretenien conscienciar i sensibilitzar. Un cop finalitzades, es va fer un recull dels treballs i resultats amb els que es va formar un mural a la plaça de la Vila, en què es plasmaven totes les propostes que es poden fer per omplir el buit amb solucions possibles, i que només cal posar-les en pràctica.

El treball dels alumnes de la Casa d'Oficis ha esdevingut clau per poder portar a terme aquesta gimcana, tant en la creació com en la organització i desenvolupament de les proves. Cal destacar igualment el suport i acompanyament per part del Programa de la Dona que va donar contingut i marc teòric a la gimcana, facilitant així la feina als animadors i animadores socioculturals. Gràcies a l'esforç de tots plegats, l'ambient que es va gaudir diumenge a la plaça de la Vila va ser de diversió, reflexió i alegria, abundant els comentaris que vam sentir com "ens ho hem passat molt bé, ha sigut divertit i àgil" o "ens ha agradat molt i hem rigut molt" per part de les persones que arribaven a la finalització de la gimcana.ñ

Felicitats animadors i animadores. 
La Gimcana "Omplim el buit de les Dones" ha estat un èxit.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada