dimarts, 12 de març de 2013

8 de març Dia de les Dones arriba a l'Aula Sant Feliu

El divendres 8 de març es va celebrar el dia de les dones a l'Aula Sant Feliu d'una manera molt especial: en clau participativa. Els alumnes de la Casa d'Oficis d'Animació Sociocultural van organitzar una interessant proposta en la que es van involucrar els diferents grups i classes de l'Aula, des del Taller d'Ocupació d'agents cíviques fins als alumnes de l'Escola d'Adults, passant pels PQPI de Soldadura, cursos de formació ocupacional o Joves per la ocupació. Tot plegat, més de 100 participants  que van tenir l'oportunitat de compartir i exposar les seves opinions i sensibilitats envers la igualtat de gènere.


La inspiració per la proposta dels animadors va venir del lema "Omplim el Buit/Vuit" que ha donat estructura i forma al Programa d'activitats al voltant del 8 de març, organitzades pel Consell de les Dones i el Programa de la Dona de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat. Aquest Omplim té el significat positiu de farcir d'idees, de propostes i de solucions les desigualtats actuals entre les dones i els homes.


Els alumnes van repartir a les diferents classes un full amb un 8 en aquest cas buit, on cada persona individualment havia d'omplir-lo amb paraules, frases, imatges, dibuixos, colors, formes... Només havia una condició: el missatge final havia d'estar adreçat al canvi, a la reivindicació de les desigualtats existents, i a la necessitat de trobar formes que millorin la situació laboral, social, de corresponsabilitat, d'imatge i publicitat que afecta més a les dones que als homes.

El pas final d'aquesta acció era penjar tots els fulls a les parets de l'Aula Sant Feliu. El resultat final ha estat excel•lent: gran part de les parets del nostre centre estaven decorades amb totes les propostes d'alumnes, treballadors, docents i tutors, en el que ha esdevingut una espècie de gran exposició col·lectiva i reivindicativa. No vam deixar passar la oportunitat d'immortalitzar aquesta jornada tan especial tant pel centre  en general com pels animadors en particular, de manera que vam gravar en vídeo una mostra d'aquesta bona feina, coordinada i organitzada.


Volem agrair especialment a la Xantal López, alumna de la Casa d'Oficis d'Animació Sociocultural, la creació d'aquest vídeo, i fer extensiu aquest agraïment a la resta d'animadors pel seu treball, iniciativa i bona disposició pel treball ben fet. Per últim, ens queda el reconeixement a la gran tasca de tutores, docents i coordinadores dels diferents cursos per la seva la disponibilitat, implicació i la gran facilitat mostrada per treballar plegats en la realització d'aquesta activitat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada