dimarts, 22 de gener de 2013

Nous animadors i animadores Socioculturals a l'Aula Sant Feliu


El dia 2 de gener del 2013, ben puntuals, va començar la Casa d’oficis d’animació sociocultural, integrada per 8 joves de 16 a 25 anys. Aquest programa de formació i treball treballa amb tres objectius formatius molt clars: millorar l’ocupabilitat i les competències professionals dels alumnes; orientar la seva formació de base; i donar-li projecció en un nou àmbit laboral més ocupable com és l’animació sociocultural.

Aquestes primeres setmanes els animadors socioculturals estan rebent formació de manera intensiva. Cada dia suposen 7 hores intenses de formació i treball a l’aula, d'un total de 900 hores formatives i 900 hores de pla de treball al llarg de tot l’any.

Inicialment els primers mòduls que desenvoluparan són aquells relacionats amb els tres àmbits d'intervenció de l’animació sociocultural, l’Educatiu, el Cultural i el Social. En el primer àmbit estan treballant les unitats d'educació en valors i educació en el lleure que els permetrà, juntament amb les pràctiques respectives, obtenir el Títol Oficial de Monitor/a de lleure infantil i juvenil. Gràcies a aquest, podran adquirir les competències i posteriorment desenvolupar l’ocupació com a monitors de menjador, d'activitats extraescolars, de colònies i de casals d'estiu.

Aquestes unitats combinen metodologies i dinàmiques de treball individual i grupal. Algunes de les tècniques que es fan servir són teatre, jocs o plàstica, mitjançant les quals els alumnes poden expressar i demostrar els diferents aprenentatges de manera eminentment pràctica.
Els hi donem la benvinguda i els hi desitgem un any ben profitós.
Endavant animadors i animadores !!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada