divendres, 30 de març de 2012

Posters Interactius amb Glogster

Glogster és una interessant eina educativa que ens permet crear pòsters digitals multimèdia. Una eina que ens permet convertir a format digital els murals de classe "de tota la vida", de forma senzilla, creativa i interactiva.


Ens pot ser útil per exemple, per introduir temes de treball a l'aula o per presentar treballs de l'alumnat. Aquests murals poden contenir informació en qualsevol format multimèdia: vídeos, imatges, text, àudio i enllaços a altres pàgines.

Glogster va néixer com a eina generalista, però davant de l'elevat ús que se'n fa des del sector educatiu, s'ha desenvolupat una eina específica i a mida pel sector educatiu.
A mode d'exemple, us deixo un pòster pensat per poder ser utilitzat amb participants de l'Aula Sant Feliu. S'acosta el Dia Mundial del Llibre i dels Drets d'Autor. En parlem a classe? Què en sabem? Què n'opinen docents i alumnes? Com a punt de partida podeu fer servir aquest mural amb elements per la reflexió.


Us deixo un enllaç a un manual de Glogster.

dimecres, 28 de març de 2012

Vota el teu flyer favorit de l'espectacle de titelles!

Flyer 1Flyer 2

Flyer 3

Flyer 4La Casa d’Oficis d’animadors Socioculturals estan preparant per a tots vosaltres un espectacle de titelles musicals, creats pels mateixos alumnes.

El proper divendres 30 de març a les 13h a la Sala d’actes de l’Aula Sant Feliu tindrà lloc l’espectacle de titelles on esteu tots i totes convidats. Però abans ens agradaria comptar amb la vostra participació!

Els propis alumnes a les classes de dinamització digital han realitzat uns flyers per dinamitzar la activitat: què us sembla si entre tots escollim el flyer guanyador?

Es molt fàcil: només cal que feu clic al de la imatge que trobeu més original, divertida o atractiva a l'enquesta que trobareu al cantó dret.


Esperem la vostra participació!

divendres, 23 de març de 2012

Un recorregut en el temps de les dones

El passat diumenge 11 de març, en el marc de les activitats al voltant del "Dia Internacional de les Dones", els alumnes de la Casa d'Oficis d'Animació Sociocultural van dinamitzar una gimcana popular. Aquesta activitat es va desenvolupar a petició del Programa de la dona de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat, juntament amb el Consell de les Dones.

La gimcana, inspirada en el llibre "Guia de les dones de Sant Feliu de Llobregat", proposava un recorregut en el temps de les dones per Sant Feliu.

L'objectiu de la gimcana era transportar els i les participants a la dècada del 1930, perquè coneguessin com vivien les dones els seus diferents temps:

 • El temps familiar
 • El temps comunitari
 • El temps laboral
 • El temps personal
L’objectiu es completava fent la comparació d’aquesta realitat passada amb la situació actual de les dones. L'activitat va començar a les 10h. A tots els participants se'ls hi va fer entrega d’un plànol de Sant Feliu on constava el recorregut i els vuit punts on eren les proves, així com una bossa creada ad-hoc a mode de record.

En cada punt calia superar una petita prova relacionada amb els temps. Per exemple, una d’elles consistia en respondre a la pregunta “En quin any les dones varen poder votar?”; els i les participants responien en un globus, i després aquest es penjava en una capsa. Si la prova era superada els animadors socioculturals que estaven en les diferents proves, posaven un gomet en un rellotge que cada participant portava en el full.

Un cop finalitzat el recorregut calia tornar a la Plaça de la Vila per comprovar que s'havien superat totes les proves; aleshores, es feia entrega d'un diploma i un obsequi a cadascun dels participants.

Els alumnes de la Casa d'Oficis varen participar en aquest projecte que ha estat la primera acció fora del centre i la primera del pla de treball.

Les funcions desenvolupades varen ser:

- Participació en la creació de la gimcana, aportant idees per les proves.

- Dinamització de la gimcana i les proves. Cadascun dels alumnes en una prova, dinamitzant els diferents grups que participaven, juntament amb una persona voluntària del Consell de les Dones.

La valoració d'aquesta activitat ha estat molt positiva tant pel procés de preparació i desenvolupament realitzat pels alumnes i el programa de la Dona, com per la motivació i l’interès mostrar per les persones participants a totes les proves.

La gimcana és una eina de coneixement cultural que ha servit als participants per realitzar un viatge pel passat, present i futur de les dones de Sant Feliu de Llobregat.

ESCOLA DE PERSONES ADULTES MESTRE ESTEVE

És la nostra primera participació en el Blog. Podem explicar moltes coses, però començarem per l'oferta formativa de l'escola  per al curs 2012-2013. Més endavant us informarem de les nostres novetats:

 • Graduat en Educació Secundària: GES
 • Preparació per a les proves d'accés a Cicles de Grau Superior
 • Anglès inicial i funcional
 • Català
 • Castellà
 • Informàtica: centre ACTIC; nivells inical i usuari.
 • Formació instrumental: lectura, escriptura, càlcul, cultura general

PREINSCRIPCIÓ PER AL CURS 2012-2013
del 14 al 22 de juny 
Informeu-vos dels horaris d'atenció al públic 
Telèfon 93 666 71 55

ARA SÍ! PRIMERS GRADUATS EN ESO DEL PROGRAMA SUMA'T

El passat dilluns 12 de març, l'Aula Sant Feliu va acollir de nou els exàmens oficials de l'IOC. Dels 21 alumnes que continuen l'itinerari per l'obtenció del graduat, 19  es presentaven a exàmens per superar els mòduls dels quals estaven matriculats (però que encara no els donaria dret al títol de GES perquè tenen més mòduls per superar en propers trimestres)  i dos alumnes es trobaven en situació d'aconseguir el títol de GES si aprovaven les assignatures que tenien pendents. Doncs bé, després d'uns dies de nervis a l'espera dels resultats, ara ja ens trobem en situació de dir que... JA TENIM ELS PRIMERS GRADUATS DEL PROGRAMA SUMA'T!
Sí, com ho sentiu, el JORDI TOMÀS i el RAUL MONTERO són els primers alumnes que han aconseguit el graduat. La seva constància i esforç ha donat els fruits esperats i per fi tenen el títol a les seves mans. Segur que això els hi obrirà moltes portes, tant formatives com  professionals i en treuran el màxim profit posible.

Però a part d'aquesta gran notícia, també volem destacar que la resta d'alumnes han obtingut unes notes espectaculars! De les 29 proves que vam realitzar, 27 exàmens han estat aprovats amb una nota mitjana de 7.7. Sense oblidar que 39 mòduls s'han superat per avaluació continua. Així que també volem felicitar als següents alumnes perquè s'estan esforçant molt per aconseguir el graduat:


ISMAYL AHADDOUCH, MIRIAM BARRIONUEVO, PEDRO BORRAJO, ADIL BOUAZZA, SERGIO CERRAJERO, BILAL EL HAYANI, JORDI GALVÁN, SERGIO GUTIÉRREZ, SANDRA HERMOSO, SHEYLA LAPEÑA, ROMINA LOUREIRO, SUSANA MIRALLES, ALBERT MOLINA, AIDA ROC, JONATHAN TUDÓ, SERGIO VILLA I BORJA VILLALBA.

dimecres, 21 de març de 2012

El 8 de març Dia Internacional de les Dones a l'Aula Sant Feliu

El dia 8 de març vam celebrar a l'Aula Sant Feliu el Dia Internacional de les Dones, enguany d'una manera diferent. Els alumnes de la Casa d'Oficis d'Animació Sociocultural van dinamitzar vàries actuacions en aquesta jornada de reivindicació dels drets de les dones.

A les 9 del matí vam començar articulant una acció reivindicativa: repartir a tothom un gadget molt especial a la porta del centre. Aquest consistia en una enganxina amb una frase del 1931 de Clara Campoamor molt significativa "Jo em sento ciutadana abans que dona", i un llaç que varen fer les alumnes i els alumnes del PQPI de Comerç.

Al llarg de la setmana es va desenvolupar una altra activitat col•lectiva dinamitzada pels alumnes. Durant aquells dies, es van recollir frases inacabades:

LES DONES PENSEN

LES DONES SENTEN

LES DONES VOLEN

LES DONES NECESSITEN

Els alumnes, docents i personal de l'Aula Sant Feliu i Escola d'Adults varen finalitzar cadascuna d’aquestes frases amb una imatge i unes paraules. Un cop finalitzada la frase, els alumnes de la Casa d'Oficis van fer un mosaic per tot el centre de l'Aula Sant Feliu i l’Escola d'adults, unificant les frases fent un camí únic i gairebé infinit de paraules i frases reivindicatives en aquest dia, ‘el dia de les Dones’.

Altres grups van treballar a l'Aula fent us de les noves tecnologies. Podeu fer una ullada a l’espectacular resultat de les feines desenvolupades per aquests alumnes de formació ocupacional a la seva pàgina web:


El resultat ha estat sorprenent: més de 200 persones van participar-hi amb els seus pensaments i amb les seves idees centrades en els drets de les dones. Dos centenars de persones als que volem agrair aquesta participació massiva, especialment en una acció reflexiva i reivindicativa com aquesta.


Els pensaments, paraules, idees, sentiments i creences compartits per docents, alumnes i personal administratiu i de direcció ens ajuden a construir una societat més justa i igualitària per tothom, homes i dones.

divendres, 16 de març de 2012

Saló de l'Ensenyament 2012


La propera setmana, del 21 al 25 de març, es celebrarà a Barcelona el Saló de l'Ensenyament. Sens dubte, és una gran oportunitat per aquelles persones que no tenen clar quin és el seu futur acadèmic i professional. 
Al Saló s'hi podran trobar diferents opcions formatives en funció de les preferències de cadascú: estudis de batxillerat, universitaris, superiors, cicles de formació professional, idiomes i formació ocupacional i complementària.  
Així que ja sabeu, si voleu obtenir informació actualitzada i recursos que us ajudin a definir el vostre itinerari acadèmic i professional, no perdeu l'oportunitat d'anar-hi.

dimecres, 14 de març de 2012

Inscripció a les proves d'accés als cicles formatius

Ha sortit la convocatòria per a la inscripció a les proves d'accés als cicles formatius de grau mitjà i superior.

La prova d'accés és una prova de caràcter general que permet als aspirants que la superen, matricular-se en un cicle formatiu quan no es té la titulació exigida.

Per poder fer l'exàmen s'ha de fer previament la inscripció per internet a la pàgina web del Departament d'Ensenyament. El període d'inscripció és del 15 al 26 de març de 2012.

Les dates d'exàmens són:
- Prova a grau mitjà: prova ordinària el 2 de maig de 2012 a les 15:30h.
- Prova a grau superior: prova ordinària i específica el 9 i 10 de maig de 2012 a les 15:30h.

Per conèixer les característiques de la convocatòria de l'any 2012, visiteu l'enllaç del web del Departament d'Ensenyament

dilluns, 12 de març de 2012

Sessió emprenedoria curs Administrador/a de servidors i pàgines web

El passat dijous 8 de març al curs d'Administrador/a de servidors i pàgines web, es va realitzar una sessió formativa orientada al món de l'emprenedoria, on van participar diferents professionals d'aquest sector.

En primer lloc, l'Alicia Cañellas, CEO en aCanelma i presidenta de Xarcont Xarxa, Continguts i Territori, va xerrar amb els alumnes sobre emprenedoria i autoocupació i es van treballar les competències i habilitats claus en l'esperit emprenedor, el pensament creatiu i innovador.

L'objectiu principal d'aquesta primera intervenció va ser intentar transmetre a l'alumnat que emprendre pot ser una de les possibles sortides professionals a desenvolupar en finalitzar aquesta formació.

A continuació en Joan Ribas, responsable de la franquícia Indian Webs empresa consolida del sector ubicada a Sant Feliu de Llobregat, va aportar una visió operativa i concreta d'aquest sector professional. A aquesta presentació es va posar de manifest la seva dilatada experiència en el camp de la franquícia com a model de negoci i estratègia de comercialització i expansió. Així es va oferir a l'alumnat una visió de la situació del sector professional en l'ambit del disseny i la crecació de pàgines web (sortides professonals, funcionament de franquícies en el sector d'Internet,...).

Ja per últim, en Joan Povedano, ex-alumne de l'edició anterior del curs d'Administrador de servirdor i pàgines web a l'Aula Sant Feliu i actualment també col·laborador d'aCanelma i Xarcont, va explicar la seva trajectòria professional posterior al desenvolupament del curs. A més va aportar la seva experiència en el món de la creació web i el social media, descrivint els treballs realitzats amb diversos clients i mecanismes de captació i presència professional a la Xarxa.

En definitiva, com es pot comprovar, 3 visions concretes amb l'objectiu de sensibilitzar i orientar a l'alumnat vers l'emprenedoria en aquest perfil professional relacionat amb les TICS.

dimarts, 6 de març de 2012

Una experiència radiofònica

El passat dilluns 5 de març, el Sergio Cerrajero i el Jonathan Tudó, dos alumnes del programa SUMA'T, van participar en el programa "Estudies o Treballes" de Ràdio Sant Feliu.

Tot va començar quan els hi vaig proposar que m'acompanyessin a la ràdio per explicar la seva experiència personal en el marc del programa SUMA'T i davant la meva sorpresa em van dir que sí! 
Els hi agraeixo molt la seva participació, ja que era la primera vegada que parlaven per la ràdio i tots sabem que a vegades aquestes situacions ens poden jugar males passades. 
La veritat és que ho van fer molt bé, i per tal que ho comproveu, aquí us deixo l'enllaç on podeu escoltar la seva intervenció.
Espero que us agradi. 

divendres, 2 de març de 2012

El Carnaval a l'Aula Sant Feliu

La Casa d’oficis d’animació sociocultural va portar tota la festa i disbauxa del Carnaval a l’Aula Sant Feliu dinamitzant el Primer Concurs de Disfresses de l’Aula Sant Feliu. L’objectiu principal més enllà de celebrar una data tan assenyalada era treballar la participació de manera global al nostre centre, i gràcies a la implicació i la bona feina dels alumnes de tots els programes es va poder aconseguir.

Va haver-hi una bona representació de tot l’Aula Sant Feliu: des dels PTT de Comerç i Soldadura fins a les monitores de menjador dels cursos de Formació Ocupacional, passant per les Agents cíviques del Taller d’ocupació ‘Entre tots i totes Fem Barri’, o els programes instrumentals i GES2 de l’escola d’adults. En total es van aplegar a la sala d’actes, on es celebrava el concurs, més de 50 persones.

Les bases del concurs d'enguany, tenien com a tema central ‘Personatges de pel·lícules’, eren les següents:
 • Grups de 2 a 5 participants mínim.

 • Disfresses de pel·lícules.

 • Disfresses aptes per menors de d'edat.

 • Buscar música per acompanyar la disfressa.

 • Es valorarà Originalitat, Elaboració de la disfressa i Posada en escena.
Cadascun dels grups va tenir oportunitat de lluir i defensar la seva disfressa a l’escenari de la sala d’actes, sota l’atenta mirada d’una parella de jutges que valoraven i puntuaven en base als tres indicadors esmentats. Finalment, els guanyadors van ser:
 • 3er premi per les alumnes de Comerç.

 • 2on premi per les alumnes Monitores de Menjador Escolar.

 • 1er premi per les alumnes Agents Cíviques.

Més enllà d’aquests premis, tots els participants van rebre un obsequi en agraïment a la seva col·laboració i el seu suport. Valorem molt positivament aquest tipus d'accions de dinamització que ens ajuden a millorar els canals de comunicació, el treball amb els alumnes, a conèixer-nos millor com a professionals, usuaris i treballadors. Ens fa ser més adaptatius, més creatius, més innovadors millorant el treball en equip i el treball en xarxa.

Volem agrair a tots els coordinadors, docents i alumnes del centre el seu suport i ajut que van fer possible aquesta acció, i reconèixer especialment el treball realitzat pels alumnes de la Casa d'Oficis d'Animació sociocultural. Gràcies al seu esforç, la seva feina i la seva creativitat varen iniciar un nou projecte de participació i treball en xarxa a l'Aula Sant Feliu.

Inici pràctiques curs monitor/a d'activitats de lleure
Després de molt dies de tallers, animació i treball d'equip, el grup d'alumnes del curs de monitor/a d'activitats de lleure ha començat les pràctiques formatives de l'especialitat.

Durant 50 dies aquestes alumnes posaran en pràctica tots els continguts treballats a l'aula realitzant tasques de monitores de menjador a diferenst centres escolars del municipi i rodalies.
Esperem que aquesta experiència sigui molt satisfactòria i millori les vostres possibilitats de trobar feina en el sector del lleure.Us trobarem a faltar però aviat ens tornarem a trobar a l'Aula.