dijous, 3 de maig de 2012

Crea webs col·laboratives fàcilment amb Google Sites

Què us semblaria poder crear una pàgina web com a suport a les nostres formacions? Per exemple, podríem pensar en:
 • Una llista d'activitats a realitzar.
 • Un espai col·laboratiu entre docents i alumnes on treballar conjuntament temes del curs. 
 • Gestionar projectes col·laboratius amb altres docents.
 • Presentar projectes realitzats al curs.
 • Crear un web privat per a treball intern entre alumnes i docents.
 • Informar de notícies i recursos d'interès del tema del curs.
 • Disposar d'un web amb material i recursos per les xerrades i cursos que fem els docents.
Aquests són només alguns exemples de les possibilitats d'un web com a recurs educatiu, segur que se us en acudeixen més. Us animeu a compartir-les?  

Google Sites és una eina de Google que ens dóna la possibilitat de crear llocs webs de forma senzilla i gratuïta. Per usar aquesta eina només cal tenir un compte a Google. L'aplicació ens permet crear i personalitzar el lloc web, treballar amb plantilles, inserir diversos tipus de pàgines, inserir contingut multimèdia i assignar el nivell de privacitat desitjat. D'aquesta manera podrem crear un web públic o bé un web que només sigui visible, per exemple, pels nostres alumnes (els quals podran editar o no contingut).

La seva integració amb altres eines de Google, a les quals els usuaris podran accedir amb el mateix compte, la fan una eina especialment interessant per aquells que ja useu habitualment aquestes eines a l'aula (Google Calendar, Google Docs, etc.)


Us deixo el Site - Tutorial de Google Sites creat per la formació realitzada el passat dijous 26 d'abril a l'Aula Sant Feliu. Hi trobareu informació de com crear un web pas a pas, així com material complementari i enllaços d'interès.

Si creeu o descobriu Sites interessants, us animo a compartir-los.

5 comentaris:

 1. Si us sembla obro un torn de propostes:

  - Obrir un site per anar volcant les jornades que anem amb el resum, valoració i links d’interes, també es podria obrir uns altres fulls d’informació (articles¡, normatives,...d’interès pel departament.

  Què proposeu?

  ResponElimina
 2. L'autor ha eliminat aquest comentari.

  ResponElimina
 3. Potser podríem crear un site "brainstorming" del Departament, on cadascú hi pogués exposar les seves idees innovadores o iniciatives que li agradaria portar a terme. Potser al final de l'any podríem inclús fer un concurs i votar la millor idea (i ja seria genial que el guanyador la pogués dur a la pràctica). No sé... per exemple: que a la propera Fira de Sant Feliu, L'Aula Sant Feliu tingués el seu propi estand... jeje ;)

  ResponElimina
 4. Totes les idees que comenteu poden tenir-hi cabuda. Seria una intranet de treball intern, on poder compartir informacions d'interès, i un espai on debatre propostes.

  El site podria contenir diverses pàgines, per exemple:

  - Presentació de l'equip
  - Informacions d'interès (Links, documents amb resums, etc.)
  - Propostes

  Seria un bona forma de gestionar el treball col·laboratiu que es fa al departament.

  ResponElimina
 5. A mí em sembla perfecte. Crec que seria una bona idea crear un site on poder penjar i compartir informació per treballar conjuntament. Es podria dividir per temàtiques d'interès i afegint les propostes, com diu la Gemma (fer un concurs estaría molt bé!!).

  ResponElimina