dimecres, 25 d’abril de 2012

Sembrant llavors d'optimisme

Ahir, fent zapping, vaig anar a parar al programa Singulars del Canal 33, que sovint entrevista a personatges molt interessants per una o altra raó. El títol del programa d'ahir era Xavier Verdaguer. Un emprenedor "en sèrie". Vaig pensar que em podria interessar per aquesta necessitat cada cop més acusada d'incloure la cultura emprenedora en les nostres vides diàries i en el desenvolupament de la nostra tasca professional. Clicant a baix podreu  veure el vídeo. Jo crec que val la pena dedicar-hi una estona perquè, encara que salvant les distàncies entre EUA i Catalunya,  es van dir coses tant interessants com les següents:

- Les crisis passen i es poden convertir en grans oportunitats
- Fracassar forma part de l'aprenentatge
- Necessitem crear una cultura emprenedora, que inclogui el concepte de cultura del fracàs i de l'èxit
- La peça clau i motor de la cultura emprenedora és el sistema educatiu, i hem d'apostar per ell encara que els resultats s'obtinguin a llarg termini.
- El sistema educatiu ha de formar emprenedors i no pas directius (que és el què fem ara)
- La societat actual no demanda directius, sinó gent que creï llocs de treball
- Els estudiant d'EUA quan acaben la carrera, malgrat tenir feina assegurada, tenen com a primera opció muntar el seu propi negoci.
- Els joves d'EUA tenen com a referents a emprenedors (creadors de Google, Facebook...) i no pas a futbolistes o gent de la faràndula.
- Emprendre és una aposta guanyadora: si va bé, perfecte; si no va bé, haurem aprés moltíssim.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada