dimecres, 21 de març de 2012

El 8 de març Dia Internacional de les Dones a l'Aula Sant Feliu

El dia 8 de març vam celebrar a l'Aula Sant Feliu el Dia Internacional de les Dones, enguany d'una manera diferent. Els alumnes de la Casa d'Oficis d'Animació Sociocultural van dinamitzar vàries actuacions en aquesta jornada de reivindicació dels drets de les dones.

A les 9 del matí vam començar articulant una acció reivindicativa: repartir a tothom un gadget molt especial a la porta del centre. Aquest consistia en una enganxina amb una frase del 1931 de Clara Campoamor molt significativa "Jo em sento ciutadana abans que dona", i un llaç que varen fer les alumnes i els alumnes del PQPI de Comerç.

Al llarg de la setmana es va desenvolupar una altra activitat col•lectiva dinamitzada pels alumnes. Durant aquells dies, es van recollir frases inacabades:

LES DONES PENSEN

LES DONES SENTEN

LES DONES VOLEN

LES DONES NECESSITEN

Els alumnes, docents i personal de l'Aula Sant Feliu i Escola d'Adults varen finalitzar cadascuna d’aquestes frases amb una imatge i unes paraules. Un cop finalitzada la frase, els alumnes de la Casa d'Oficis van fer un mosaic per tot el centre de l'Aula Sant Feliu i l’Escola d'adults, unificant les frases fent un camí únic i gairebé infinit de paraules i frases reivindicatives en aquest dia, ‘el dia de les Dones’.

Altres grups van treballar a l'Aula fent us de les noves tecnologies. Podeu fer una ullada a l’espectacular resultat de les feines desenvolupades per aquests alumnes de formació ocupacional a la seva pàgina web:


El resultat ha estat sorprenent: més de 200 persones van participar-hi amb els seus pensaments i amb les seves idees centrades en els drets de les dones. Dos centenars de persones als que volem agrair aquesta participació massiva, especialment en una acció reflexiva i reivindicativa com aquesta.


Els pensaments, paraules, idees, sentiments i creences compartits per docents, alumnes i personal administratiu i de direcció ens ajuden a construir una societat més justa i igualitària per tothom, homes i dones.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada