dimarts, 31 de maig de 2011

Els agents cívics de Sant Feliu de Llobregat

A Sant Feliu comptem amb la figura de l'agent cívic des de l'any 2004 gràcies a diferents Tallers i Plans d'Ocupació. L'actual programa "Entre Tots i Totes Fem Barri" es divideix en un pla formatiu que es desenvolupa a l'Aula Sant Feliu i un pla de treball que inclou, entre d'altres, les següents campanyes:


  • Tinença responsable de gossos als parcs: té com objectiu vetllar per una bona convivència entre els propietaris dels gossos i la resta de la ciutadania.


  • Accés segur a les escoles: es tracta de crear itineraris segurs per als més petits.


  • Foment de la recollida selectiva: els agents fan difusió de les bones pràctiques que hem de mantenir a l'hora de gestionar els residus que generem a les nostres llars i comerços.

Si vols saber més sobre el que estem fent podràs trobar més informació i imatges al número 8 de la revista de Fem Barri i al número 439 del butlletí.

dijous, 26 de maig de 2011

El curs de Cooperativisme per a dones surt de l'“Aula” per conèixer altres experiències COOP

Fa pocs dies que un grup de 10 dones de Sant Feliu ha començat el curs de creació i gestió d’empresa cooperativa a l’Aula Sant Feliu. Totes elles tenen interès en crear la seva empresa, algunes valoren fer-ho soles, altres tenen previst de fer-ho en grup i, a ser possible, formar una empresa cooperativa.El passat dimecres 24 de maig es va organitzar una sortida per anar a visitar de primera mà la cooperativa “Minna Som Cuina”, formada per 14 dones de Sant Carles de la Ràpita, dedicada a oferir serveis de càterings a escoles, institucions i a empreses. La Marcela, com a coordinadora del projecte, la Ràpita, la Lourdes, la Claudia i la Ma José, van ser les encarregades d’ensenyar-nos les instal•lacions i explicar-nos la seva pròpia experiència. Les dones del projecte de Cooperativisme per a dones, on s’emmarca el curs de Sant Feliu, van compartir les seves idees empresarials, però també les seves inquietuds per portar-les a terme.

Tot plegat va resultar un èxit, ja que l’intercanvi d’informació va ser molt productiu, fins i tot, es van donar idees de cooperació empresarial molt interessants entre els diferents projectes. Així per exemple, la Marcela va oferir a la Lola, emprenedora de Sant Feliu que vol crear una empresa amb oferta d’activitats d’oci, la possibilitat de posar-la en contacte amb emprenedors i emprenedores de les Terres de l’Ebre que podrien cooperar amb la seva idea empresarial. També es va plantejar la cooperació més directa i se li va oferir a la Laila, que té previst realitzar productes de pastisseria dolça i salada de qualitat, la possibilitat de fer formació a les dones de Sant Carles sobre l’elaboració dels seus productes.

Aquest curs està integrat a les activitats planificades des de l'Oficina de Fem Barri, en coordinació amb el Departament de promoció econòmica, en el marc del Projecte de cooperativisme per a dones en l'àmbit d'atenció a les persones, que forma part del programa de Treball als Barris, subvencionat pel Servei d’Ocupació de Catalunya i cofinançat pel Fons Social Europeu.

dimecres, 25 de maig de 2011

INICI D'UN NOU CAMÍ!!!: accés a la formació professional dels alumnes PQPI

El passat 10 de maig, 43 alumnes d’Aula Sant Feliu, que formen part dels PQPI van participar en les proves d’accés als cicles formatius de grau mitjà, i avui hem conegut les qualificacions definitives. Els resultats han estat molt positius, ja que el 63% dels presentats han superat la prova i podran continuar el seu camí en la formació professional.

La resta iniciaran el camí del mòdul C, a l’escola de persones adultes, per aconseguir el graduat en ESO.

Cal felicitar tots els/les participants, per la seva implicació, motivació i afany de superació mostrada al llarg del camí, que van iniciar a Aula Sant Feliu, un 22 de setembre de 2010, i que al juny s’acaba.

Ja tenim Bloc

L’Aula Sant Feliu ja té Bloc, a partir d’ara podràs seguir les activitats, les novetats i tota l’actualitat que es realitza al nostre centre de formació i que neix amb la voluntat de comunicar i de representar totes les accions i programes que es desenvolupen.

Benvinguts i benvingudes a l’Aula Sant Feliu