dijous, 15 de desembre de 2011

Visita a la fàbrica de ciment

Els agents cívics ens preparem per acomiadar-nos i avui hem fet la darrera sortida formativa a un indret molt proper però a vegades una mica desconegut: la fàbrica de la Sànson. Ens van acompanyar el regidor de medi ambient, Manuel Leiva, la tècnica municipal Cristina González, una representant del Centre d'Ecologia i Projectes Alternatius (CEPA), el director de la planta i la responsable de l'area de medi ambient.


La visita ha comenzat amb una presentació durant la qual s'explicava la història de la fàbrica de ciment des de que es va a instal·lar a Sant Just fins a l'actualitat i el procés de fabricació del ciment. Després hem fet una ullada a la sala de control des d'on es vigila que tot funcioni correctament des del punt de vista productiu però també des del mediambiental. I per últim hem passejat per les instal·lacions que es troben aturades des de l'abril com són els molins de cru o els forns, on es produïa el clinker. Aquest clinker és el principal component del ciment que barrejat amb aigua i àrids formarà el formigó tan habitual en la construcció, ja sigui de nous edificis, de paviments, etc.

Tot plegat ha estat una visita molt interessant on s'han tractat temes tan diversos i importants com són la crisis, la globalització, la qualitat de l'aire, el protocol de Kyoto o l'impacte de la Sànson en l'economia local. Un matí ben profitós!Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada