dijous, 13 d’octubre de 2011

Noves tendències i innovació a l'educació

Ahir vam acomiadar als nostres companys i companyes de la Casa d'Oficis Sant Feliu Ciutat digital III que havien compartit un any amb nosaltres, els hi desitgem molta sort en aquest nova etapa.

Vam fer un acte de cloenda que vam aprofitar per escoltar el Jordi Jubany i les seves reflexions sobre les noves tendències a l'educació.

Es va introduir el tema amb una visualització del que havia passat als últims 60 segons al món: més de mig milió de comentaris al Facebook, 36 hores pujades a youtube,.....van ser alguns dels exemples que ens van fer reflexionar durant uns segons d'aquest nou escenari.

Destaquem la frase: construcció compartida del coneixement i les noves possibilitats que obre al món educatiu i el canvi de paradigma que aquesta realitat suposa.

Com a nous mitjans existents es va fer referència a la realitat augmentada i els codis QR amb moltes possibilitats en tots els sectors de la docència.

Es va destacar el paper de les xarxes socials i els geolocaliltzadors com elements imprescindibles i motors per a nous sitemes com: e-learning, mobile learning, blenden learning,....

També es va fer un petit apunt sobre el PLE -Entorn Personal d'Aprenentatge- . No podem oblidar la individualitat i els diferents ritmes d'aprenentatge per aquest motiu animo a totes les persones que us dediqueu a la docència a aprofundir en l'aprenentatge personalitzat i les seves potencialitats i que siguin els propis alumnes que tinguin control del seu procès d'aprenentatge.

Com veieu un nou escenari apassionant i amb un munt de possibiltats per INNOVAR.
Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada