dijous, 22 de setembre de 2011

Què vull ser quan sigui gran?
Com sabeu, a l'Aula Sant Feliu es desenvolupen tot un seguit de programes que en la majoria de casos tenen com objectiu millorar l'ocupabilitat de les persones que hi participen. En aquest moment, molts d'aquests programes estan en la seva recta final i per tant els alumnes es troben en el moment ideal per començar a pensar cap a on volem dirigir el seu
futur professional.

Sovint, un dels obstacles més grans que ens trobem els orientadors, tutors i/o professors a l'hora de guiar processos d'inserció, és aconseguir que la persona interessada tingui clar quin és el seu objectiu professional; és a dir, que tingui clar cap a quina professió o sector professional vol dirigir els seus passos.

És per això que avui us vull presentar una eina desenvolupada pel Servei d'Ocupació de Catalunya, que us pot ser d'utilitat en les sessions d'inserció. Es tracta de l'aplicació CLOE, un programa que a través de diferents apartats, indagarà en els interessos, les aptituts, la personalitat i les competències de la persona i li oferirà un informe que pot servir de guia per a la definició de l'objectiu professional.

La meva experiència en l'ús d'aquesta eina és força positiva, ja que s'aconsegueix que la persona reflexioni sobre les seves preferències i tingui més arguments a l'hora de definir-se a si mateixa, aspecte que li serà de molta utilitat de cara a futures entrevistes de selecció.

Us adjunto el link de l'aplicació CLOE i us animo a que la proveu. Jo segur que ho faré amb els alumnes del Programa SUMA'T. Ja em direu que us sembla.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada