divendres, 8 de juliol de 2011

Problemes de convivència veïnal

Com ja sabeu els agents cívics vetllen per a què puguem gaudir d'una bona convivència a la nostre ciutat. Per aconseguir-ho és molt important que hi hagi una bona relació amb el veïnat ja siguin els de de tota la vida o nouvinguts. Des de l'any 2006 a Sant Feliu tenim un nou veí força molest molt especialment en aquesta època de l'any: el mosquit tigre.

El passat 29 de juny el Taller d'Ocupació d'agents cívics vam visitar la masia de Can Comas, seu del Parc Agrari i del Servei de Control del Mosquit, per conèixer millor aquest foraster que va arribar a Catalunya des de l’Àsia amagat entre pneumàtics.

Des de llavors hem començat a donar consells per conviure amb aquest insecte i com que no volem que es digui que “el sabater és qui va més mal calçat”, hem començat per aplicar aquests consells a l’Aula Sant Feliu:
  1. Vam buscar recipients, pots, objectes abandonats, embornals, bidons, plats o testos a l'exterior del centre.
  2. Un cop trobats, vam treure'n l'aigua, tant si hi havia larves com si no.
  3. Després, cal fer que no es puguin tornar a inundar. Quasi sempre, és suficient amb posar els recipients de cap per avall. També es poden foradar, llençar-los o dur-los a l'interior.
  4. No es pot baixar la guàrdia: el mosquit està esperant sempre la més mínima oportunitat. Hem de fer inspeccions periòdiques tant a l’Aula Sant Feliu com als patis més propers.
Un recipient amb aigua de pluja acumulada

Entre tots hem de fer enrere al mosquit tigre!

Trobareu molta més informació a www.mosquitigre.cat

1 comentari:

  1. Per cert tenim una larva a l'aula que vam capturar a un dels recipients que hi havia al pati per observar el seu desenvolupament. Des del dimarts va anar creixent i ara ja s'ha metamorfoseat en pupa així que dilluns ja podrem saber si es tracta d'un mosquit tigre i si és una femella (de les que piquen) o no.

    ResponElimina