dijous, 2 de juny de 2011

Tres cooperatives de treball visiten l’Aula

El curs de creació i gestió d’empresa cooperativa va iniciar el mes de juny amb una sessió diferent, al convidar a tres cooperatives de treball a l’Aula, amb l’objectiu d'intercanviar i compartir coneixements.

En primer lloc, la Isabel i la Carme, ens van presentar la cooperativa “Feines de casa”, creada fa quasi 30 anys com a projecte d’integració sociolaboral adreçat a dones en risc d’exclusió social. En aquell moment treballaven 8 persones i ara ja són més de 100. Actualment presten serveis en l’àmbit de la neteja i ofereixen, a empreses i particulars, càterings fets a mida. Inicialment la via del càtering s’inicia per donar serveis a domicilis a persones derivades de menjadors socials.

La segona cooperativa que varem conèixer va ser “Suara”, creada al 2008 de la fusió de diferents cooperatives dedicades a l’àmbit de l’atenció a la persona per tal de guanyar competitivitat i poder plantar cara a les grans multinacionals que començaven a entrar amb força en el sector. L’Àngels, sòcia de la cooperativa, ens va fer un recorregut pel ventall d’àrees i serveis que ofereixen relacionats amb la gent gran (gestió de residències, centres de dia..), l’atenció domiciliària (neteja, cura personal..), la petita infància, la gestió de centres de persones amb discapacitat, els centres de persones en risc d’exclusió social (sense sostre) i la gestió d’escoles bressol. També ens va explicar que disposen d’una empresa d’inserció amb fórmula cooperativa per a persones amb dificultat d’inserció. Actualment, treballen 1.600 persones, 680 són socis de la cooperativa. L’Àngels destacava la importància de les noves tecnologies en la coordinació i la gestió empresarial dels treballadors/ores i dels projectes distribuïts per tota Catalunya, reduint desplaçaments i millorant en eficàcia.
Per últim, la Sònia, Cap de secció de desenvolupament econòmic de l’Ajuntament de Sant Adrià del Besòs, ens va presentar la cooperativa RECIKLA’T, que ha estat constituïda fa just un mes amb el suport de l’ajuntament d’aquesta població. Es dedica a confeccionar bosses i altres complements amb el reciclatge de banderoles, i ens han portat unes quantes mostres per veure. La Montse i la Rosa, sòcies de la cooperativa, ens han explicat com ha estat la seva experiència a l’hora de crear una empresa, com s’organitzen, les tècniques de venda que estan utilitzant i l’estratègia que estant seguint.
Les participants del curs de creació i gestió d’empresa cooperativa han fet moltes preguntes durant tota la sessió i fins i tot han acordat una visita a la cooperativa RECIKLA’T.El compartir coneixement ha resultat positiu!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada