dimarts, 7 de juny de 2011

Sant Feliu participa en el Kfé Innovación que parlarà de ciutats educadores

Sant Feliu participa en el Kfé Innovación de la temàtica "Ciudades Educadoras" i que parlarà de com treure el màxim potencial a les ciutats per tal que esdevinguin entorns d'aprenentatge i on es faran reflexions sobre l'acció educadora de vivències i intervencions educatives informals com museus, activitats culturals, itineraris, rutes mediambientals, publicitat, educació en el lleure, inclusió digital ... Com poden les ciutats convertir-se en entorns educatius?

Es tracta de determinar el paper de l'educació, entesa en el seu sentit més ampli, i el paper de l'aprenentatge continu en els entorns que tenim més a prop diàriament. Volem ciutats com objecte d'aprenentatge o "aprendre la ciutat", és a dir, les nostres ciutats passaran d'un simple escenari d'acció educativa a ser un agent educador. És possible proposar o realitzar accions i aprenentatges diferents des de l'àmbit local? I com s'acolliran i interrelacionaran els processos formals, no formals i informals?

Per què Ciutats Educadores? Perquè és un tema vital, recurrent i gairebé inevitable: és la clau per a aprendre a pensar, reflexionar, actuar, viure en definitiva. De què es parlarà en concret? De com podem treure el màxim potencial a les ciutats per a convertir-les en entorns educadors en si mateixes. En els moments actuals en els quals es comença a qüestionar grans aspectes que envolten la nostra vida i el nostre entorn, l'educació és la base del canvi.

"Kfé Innovación" és una tertúlia simultània en diverses ciutats que agrupa més de 40 poblacions de l'Estat espanyol, Amèrica del Sud i Estats Units amb la idea d'establir un debat per tractar temes que enguany tindran com a base les "ciutats educadores": es pretén trobar propostes sobre com aprofitar el màxim potencial de les ciutats per a convertir-les en entorns educatius per mèrits propis. Serà avui dimarts 7 de juny, a partir de les 18 i fins les 20 hores (GMT+1). En concret, les tertúlies simultànies tindran lloc en 46 seus, ubicades en tots els municipis adherits al projecte.

És un format de trobades on 20 professionals es reuneixen al voltant d'un cafè per tractar de temes relacionats amb la innovació. Els tres pilars bàsics d'aquest model són el diàleg, l'acció i la cooperació. Qualsevol persona, en qualsevol lloc del món, pot organitzar un Kfé Innovación. Únicament es precisa d'una cafeteria amb wifi, un compte de twitter i reunir a 20 persones. Les converses presencials es barregen a les xarxes socials entre tots els participants de les diferents seus ja que es connecten a una data i hora fixades. Així, totes les propostes de les diferents seus són recollides, debatudes i reflexionades pels participants de la resta de localitzacions. Les 62 persones que coordinen kfe04 recopilen informació sobre projectes, accions i experiències per a explicar-les i analitzar-les en viu i en directa.

Si nos'hi pot assistir físicament, la tertúlia es podrà seguir per Facebook a través de http://www.facebook.com/home.php#!kfeinnovacion, per emissió en streaming, a través de la web/blog http://www.kfeinnovacion.com/ i també per Twitter (l'etiqueta o hashtag (#) general de l'esdeveniment és #kfe04 i la de la seu de Barcelona on participa Sant Feliu On Line és #BNA). Amb tota la informació recollida es crearà un llibre electrònic gratuït amb tants capítols (46) com seus existeixin, escrits per els coordinadors de cada seu. En ell es recolliran totes les experiències, debats, iniciatives, reflexions...

Les ciutats on es realitzarà la tertúlia simultània són Abla, Alcoy, Algeciras, Alicante, Almeria, Arroyomolinos, Barcelona (2 seus), Beceit, Bilbao, Bogotá, Buenos Aires, Calella, Ceuta, Donosti, Fuengirola, Granada, Getxo, Huachinango, Huelva, Huétor Vega, La Algaba, La Pobleta de Bellveí, Las Palmas de Gran Canaria, Lleida, Logroño, Madrid (2 seus), Monterrey, Motril, Oberá, Oviedo, Pamplona, Quito, Salamanca, Santiago de Compostela, Saragossa, Sevilla (2 seus), Tarragona, Tenerife, Torreón, València, Vilanova i la Geltrú i Washington D.C.
A http://www.kfeinnovacion.con/category/cuadro-de-sedes/ es poden veure totes les seus i la ubicació física d'on es realitza l'activitat.

Totes aquelles persones de Sant Feliu que vulguin participar ho podran fer a Internet a través de qualsevol dels canals, el blog, Facebook, Twitter... Ja ho sabeu!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada