dilluns, 27 de juny de 2011

Educació i TIC, treure el màxim profit d’Internet i les noves tecnologies per a la formació

La comunitat de professionals que ens dediquem a la formació i l’ensenyament, cada dia que passa, som més conscient de l’enorme repte que suposa estar al dia en qüestions com les tècniques i materials educatius basats en l’aplicació de les noves tecnologies de la informació i la comunicació, les TIC.

Entre els agents més dinàmics i que més han tractat de tendències emergents en educació TIC-TAC a casa nostra ens trobem amb l’Associació ESPIRAL, Educació i Tecnologia que neix l'any 1989 com a grup de treball dins de l'Associació de Tècnics d'informàtica (ATI) i des de 1993 és una associació professional independent.

Aquesta entitat està integrada per professorat de tots els àmbits i etapes educatives amb interès en Internet així com la innovació i l’ús creatiu de les TIC a l’ensenyament: tècnics/ques d’informàtica, investigadors/es en el camp de la tecnologia educativa, dissenyadors/es de materials didàctics en suport tecnològic, estudiants universitaris de Ciències de l’Educació, dinamitzador/es digitals, empreses i institucions relacionades amb les tecnologies de la informació a l’àmbit educatiu.


Aquesta xarxa de docents innovadors ja ha fet diverses col·laboracions amb l’Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat, com la participació en jornades http://sfol.blogspot.com/2009/12/321-jornada-sobre-la-inclusio-digital.html o la valoració de blogs educatius http://www.santfeliu.cat/go.faces?xmid=246&newid=13918

De fet igual recordeu també que dos blogs d’aquesta casa han estat guardonats als Premis Edublogs que organitza Espiral per tal de premiar..... En concret va ser al 2008, quan el blog de la Casa d’Oficis Sant Feliu Ciutat Digital www.santfeliu.cat/co va quedar Tercer lloc a la categoria "Blogs de Centros" de la segona edició dels premis, i al 2009 quan el blog del projecte Sant Feliu On Line www.santfeliu.cat/tic va ser el primer classificat a la categoria "Blogs de Asesoramiento, Formación y Asociaciones".

Potser algun dia veurem el blog de l’Aula Sant Feliu competint a la categoria de millor blog de Centre?!?

Ara us deixem amb la programació de cursos de l’ Escola virtual d'estiu Espiral, amb una oferta d’accions formatives de 30 hores que així us permetran veure quins són els neguits digitals dels docents. Es tracta de cursos amb reconeixement oficial, impartides en català, castellà i anglès, i es que poden cursar còmodament a través del seu entorn virtual.
Cursos en català:
Cursos en castellà:
Cursos en anglès:
Ah! I recordeu que Espiral posa AMICUS http://amicusespiral.ning.com a disposició de la comunitat educativa.

Una xarxa social a Internet amb uns 500 membres que pretén fomentar l'ús de les tecnologies a l'educació, afavorir l'intercanvi d'experiències i idees, difondre bones pràctiques, fer créixer l'associació amb l'objectiu d'aconseguir major implicació del professorat en el treball amb tecnologies, més presència social, més reconeixement institucional i augmentar la quantitat i la qualitat dels serveis als socis i associats d’Espiral, etc.

I ja per finalitzar... un regalet! El darrer número de la revista BITS que publica Espiral: http://ciberespiral.org/bits/19/ un butlletí digital trimestral, que publica puntualment interessants articles i entrevistes sobre les últimes tendències tant tecnològiques com pedagògiques del món educatiu. En aquest número podreu gaudir de la lectura d'una innovadora experiència de la xarxa social Facebook a un aula.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada