dijous, 26 de maig de 2011

El curs de Cooperativisme per a dones surt de l'“Aula” per conèixer altres experiències COOP

Fa pocs dies que un grup de 10 dones de Sant Feliu ha començat el curs de creació i gestió d’empresa cooperativa a l’Aula Sant Feliu. Totes elles tenen interès en crear la seva empresa, algunes valoren fer-ho soles, altres tenen previst de fer-ho en grup i, a ser possible, formar una empresa cooperativa.El passat dimecres 24 de maig es va organitzar una sortida per anar a visitar de primera mà la cooperativa “Minna Som Cuina”, formada per 14 dones de Sant Carles de la Ràpita, dedicada a oferir serveis de càterings a escoles, institucions i a empreses. La Marcela, com a coordinadora del projecte, la Ràpita, la Lourdes, la Claudia i la Ma José, van ser les encarregades d’ensenyar-nos les instal•lacions i explicar-nos la seva pròpia experiència. Les dones del projecte de Cooperativisme per a dones, on s’emmarca el curs de Sant Feliu, van compartir les seves idees empresarials, però també les seves inquietuds per portar-les a terme.

Tot plegat va resultar un èxit, ja que l’intercanvi d’informació va ser molt productiu, fins i tot, es van donar idees de cooperació empresarial molt interessants entre els diferents projectes. Així per exemple, la Marcela va oferir a la Lola, emprenedora de Sant Feliu que vol crear una empresa amb oferta d’activitats d’oci, la possibilitat de posar-la en contacte amb emprenedors i emprenedores de les Terres de l’Ebre que podrien cooperar amb la seva idea empresarial. També es va plantejar la cooperació més directa i se li va oferir a la Laila, que té previst realitzar productes de pastisseria dolça i salada de qualitat, la possibilitat de fer formació a les dones de Sant Carles sobre l’elaboració dels seus productes.

Aquest curs està integrat a les activitats planificades des de l'Oficina de Fem Barri, en coordinació amb el Departament de promoció econòmica, en el marc del Projecte de cooperativisme per a dones en l'àmbit d'atenció a les persones, que forma part del programa de Treball als Barris, subvencionat pel Servei d’Ocupació de Catalunya i cofinançat pel Fons Social Europeu.

1 comentari:

  1. Hola!!
    Què tal?, com us va?, us heu animat a fer el vostre propi projecte?
    Un honor formar part del vostre grup!.
    Una abraçada

    ResponElimina